07
Ιούλ

Γράφει ο Αριστοτέλης Καρβέλας
Υποψήφιος με τον Συνδυασμό Αλλάζουμε Πλεύση

Πες μου σε παρακαλώ πόσες παιδικές χαρές δεν έχουν γίνει στον ∆ήμο Ναυπακτίας;

Αποτελεί πραγματικότητα το γεγονός ότι πολλές φορές οι κεντρικές εξουσίες αδυνατούν να κατανοήσουν τις ανάγκες της περιφέρειας. Αυτό οδηγεί σε αδιέξοδο και μαρασμό τις μικρές κοινωνίες.

Αυτό συνέβη με το νομοθέτη που δεν αποτύπωσε τις κοινωνικές ανάγκες και τον τρόπο που χειρίζεται ο τόπος μας, τον κοινωνικό ιστό που λέγεται παιδική χαρά και πλατεία. Επειδή το πρόβλημα που ανακύπτει δεν εστιάζεται μόνο στην διαμόρφωση του ελεύθερου χώρου αλλά κυρίως στην διαμόρφωση των κοινωνικών σχέσεων των πολιτών.

Σημείο συνάντησης της γειτονιάς, εκτόνωσης των μικρών παιδιών, ανταλλαγή ενδιαφερόντων, μέχρι και χτυποκάρδι των πρώτων εφηβικών φλερτ.

Που μας οδήγησε αυτός ο αποκλεισμός της δεκαετίας που ισοπέδωσε νομοθετικά την έννοια της κοινωνικότητας των παιδιών μας μέσα από το παιχνίδι… με επίλογο την πανδημία! Έτσι χάνονται οι ανθρώπινες φιγούρες το τρέξιμο, ο ανταγωνισμός, η συλλογικότητα σε πάρκα και πλατείες, ενώ βυθίστηκαν οι νέοι σε μια εικονική πραγματικότητα για ώρες σε ένα τάμπλετ κι ένα κινητό τηλέφωνο, που χάνεται πάνω από το τραπέζι της κουζίνας μαζί με το παιδί σε ένα καναπέ του σπιτιού. Αυτό είναι ισοπέδωση των νέων, αδυναμία και αποκλεισμός των εφήβων στην κοινωνικότητα.

Για τον Συνδυασμό μας «ΑΛΛΑΓΗ ΠΛΕΥΣΗΣ» είναι ένα στοίχημα να βοηθήσουμε με δράσεις όλες τις γειτονιές να βγουν και πάλι στις πλατείες, στις παιδικές χαρές, στα γήπεδα για να μην χαθεί η ταυτότητα, τα ήθη και έθιμά μας και το αύριο των παιδιών μας.

Leave A Comment